Hår rutin

 
Någon timme innan jag ska duscha brukar jag alltid olja in håret, dom senaste gångerna har jag använt ricinolja som är en tjock fet olja som jag använder i hela håret och även i hårbottnen.
Anledningen till att jag använder det i hårbotten är för att det är därifrån håret växer och för att inte huden där ska vara uttorkad.
När jag har duschat klart hela mitt hår avslutar jag alltid med att ta någon droppe av mandelolja i hårtopparna.
 
 
Sedan när det gått någon timme så kliver jag in i duschen och blöter hela håret sedan tvättar jag ut oljan med hjälp av ett balsam från coop.
Det är billigt, gör rent mitt hår, luktar gott och innhehåller varken silikoner, sulfater eller parabener.
Flaskan är ju dock inte så jätte fin men det löste vi med att hälla över det till en glaspump.
Jag brukar alltid börja med att tvätta bort oljan från hårbotten och jag behöver göra det fyra gånger innan oljan är helt borta.
Sedan tvättar jag bort oljan från längderna och då lägger jag först allt hår åt ena sidan och gnuggar, lägger allt hår åt andra sidan och gnuggar sedan sköljer jag ur. Efter det så delar jag upp håret i två delar och gnuggar lite mer innan jag sköljer rent. Efter det är håret rent,luktar gott och är inte oljigt längre.
 
 
Sedan brukar jag använda en hårinpackning från oliv med ekologisk olja i. Jag tar i den i längderna medans jag rakar benen och tvålar in mig, när jag har gjort klart det så sköljer jag ur håret och kliver ut ur duschen, handukstorkar håret försiktigt med en ren handuk.
 
 
När håret är handukstorkat så tar jag i en djupt intensift återfuktande hårinpackning från the body shop och lägger det i hela längderna innan jag tar plastfolie och lindar in längderna med så att det blir lite varmt, det gör att hårinpackningen aktiveras snabbare och det blir bättre effekt.
Jag brukar ha i den i en timme ungefär innan jag tvättar ur med ljummet vatten.
 
 
Nästa steg är att ta balsam eftersom att man ska ta balsam efter hårinpackningen.
Jag brukar ha i den i ungefär tjugo minuter innan jag sköljer ur.
Det är ett dyrare balsam men med andra ord är det även bättre kvalite, samma sak gäller hårinpackningen.
I balsamet så är det Lavendel- och avokadoolja som kombineras med fler än 10 certifierat ekologiska växtoljor till den ultimata mjukgörande hårkuren som ger glansigt, mjukt och fylligt hår.Växt- och eteriska oljor, samt extrakt från sheanöten ger torrt hår fukt och liv. Kan användas till färgat hår.

Efter balsamet så är det dags för hårprotein som jag sprayar i i längderna framför allt nere vid topparna, det luktar super gott och hjälper till att bygga upp skadat hår igen.
Ett torrt hår behöver fukt medans ett skadat hår behöver byggas upp igen med hjälp utav fiber i hår protein.
Man kan lätt kolla om håret är skadat eller om det mår bra genom att ta ett hårstrå och lägga det i ett glas med vatten, om håret sjunker så är det torrt/ skadat och om det flyter så mår det primaballerina.
Jag har i detta i håret i ungefär tio minuter innan jag sköljer ut de och handukstorkar håret försiktigt och tar i mandeloljan i hårtopparna som jag nämnde tidigare.. Klaar!
 
 
Om jag ska använda värme i håret så använder jag alltid värmeskydd, jag vet inte om det gör jättejätte stor skillnad men det känns iallafall bättre.
Jag brukar försöka att undvika värme så mycket som möjligt men annars så sprayar jag i denna.
 
 
Om mitt hår blir små smutsigt och jag vill fräscha upp det så brukar jag använda torrshampoo från batiste, funkar finfint för mig och jag tycker att denna doft är så god.
Jag sprayar ungefär 30 centimeter från håret och sedan gnuggar jag försiktigt, undviker längderna.
Jag brukar oftast inte använda detta men den här veckan gjorde jag det för att jag tyckte att det behövdes, brukar väl använda det en gång varannan månad ungefär.
 
På natten så sover jag alltid med fläta för att undvika att det tovas.
 
Jag borstar bara håret en gång om dagen eftersom att man tappar mycket hår då man borstar det och man tappar även friskt hår då. När jag borstar så börjar jag alltid att borsta i topparna. Jag använder en tangle teezer därför att det ska vara bättre för håret.
 
Jag brukar duscha kroppen varje dag men jag duschar håret en gång i veckan för att jag har vänjt mitt hår vid att göra det och det mår mycket bättre av det.
Förut duschade jag håret varje dag och då växte inte mitt hår lika bra som det gör nu, man tappar även runt 
100/ 200 hårstrån varje gång man duschar håret.
 
Jag försöker att inte pilla så mycket i håret heller för att det gör att det blir smutsigt snabbare-.
 
 

KOMMENTARER


Namn:
V.I.P?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: