gymnasieval..

Idag är det den 19 januari och den första februari är den allra sista dagen för att lämna in gymnasievalet, då ska det vara klart.
Vissa av mina vänner har redan valt och skickat in och andra är väldigt säkra på vad dom vill välja, själv blir jag stressad därför att det känns så stort.
Så sjukt stort känns det för att jag tycker att det här är liv och död, trots att det antagligen inte är det så tycker jag att det känns som att jag ramar in och börjar en start på hur mitt vuxna liv kommer att bli.
Och jag vill inte välja fel. 
 
Jag funderar på tre olika linjer, antingen så vill jag gå en stylist linje eftersom att jag är intresserad av hår och hår vård och även smink och hudvård.
Eller så vill jag gå barn och fritid , inriktning pedagogik därför att jag trivs så bra bland barn och jag tycker att det är viktigt med förskolelärare och att människor vill utbilda sig till det.
Jag har praktiserad två gånger på en förskola/ dagis och jag trivs så himla bra, jag tycker ju även om att vara ute.
Och det tredje är samhälle, inriktning beteende vetenskap därför att det känns skönt att veta att det är en sån pass bredlinje och att jag kan bli iprincip vad jag vill och att dom som gått linjen varit nöjda.
Jag är även intresserad över beteende vetenskap, jag skulle tillexempel vilja utbilda mig till psykolog och arbeta med att hjälpa människor..
Men frågan är om jag skulle orka med den linjen eftersom att det är ganska mycket plugg, trots att jag såklart förstår att det är mer plugg på alla gymnasium när man jämför med grundskolan.
Men iallafall så har jag kännt mig skoltrött den senaste tiden, alltså jag går i skolan och jag tänker höja betyg den här terminen men ändå, det känns inte som vanligt.
När jag pratar med människor som känner mig väl så har dom tyckt att alla linjer passar mig och det gör ju inte saken lättare, fast det är kul att dom är på 'min sida' om dom här alternativen.
Mamma tycker att jag ska gå barn och fritid , Anton tycker nått inom hårvård eller samhälle.. 
 
 Bild från 2014.
 
Vet inte riktigt vart jag ville komma med det här inlägget faktiskt, haha!
 

KOMMENTARER


Namn:
V.I.P?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: