kuvertbröd

 
Idag är det torsdag och det är fruktansvärtkallt ute.
Jag skulle gå ut med ida igår kväll, jag tog på mig själv mycket med kläder och Ida fick ha på sig sin kappa men vi hann bara till slutet av grannens hus innan Ida frös så mycket att hon hoppade på tre ben bara och hade svansen mellan benen så vi vände dirket, stackarn!
 
Idag när jag vaknade så började jag att baka något som heter kuvert bröd, aldrig gjort förut men det blev riktigt gott.
De funkar perfekt till både frukost och till middag.
När jag skulle baka så insåg jag att det bara fanns yttepytte lite mjöl så jag tog grahamsmjöl också, det fanns heller inget smör så jag gick ta bregott men det gick ju det också.
 
22-24 STYCKEN.
25 Gram jäst
Fyra deciliter fingervarm ekologisk mjölk
50 gram ekologiskt smör
En tesked salt
En skvätt socker
Cirkus åtta till nio deciliter vetemjöl
 Smula jästen i en bunke, värm mjölken tills att den är finger varm och häll ner i jästbunken och rör om.
Sedan tar du smöret, saltet, sockret och mjölet och blandar ihop till en arbetbar deg.
Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
Sedan tar du degen och gör den avlång och delar den i tjugo delar, platta ut varje del och vik dom bit för bit in mot mitten på den platta delen..
 
 Visste inte om ni förstod men det ska iallafall se ut så som på bilden ovan.
När ni gjort det med alla bitar så penslar ni dom med ägg och sen ska det jäsa i ungefär 30 minuter till innan det ska in i ungnen på 250grader i tio minuter.
 
 

KOMMENTARER


» mammi

gottigott😊👍

2016-01-09 // 23:06:50
Namn:
V.I.P?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: