feminism

"Jag såg en flicka sitta i rullstol på ett sjukhus, hon hade inga ben och det var en man som stod bakom rullstolen som troligtvis var hennes pappa. Jag tänkte att hon troligtvis förlorat hennes ben av en mina eftersom att det är ganska vanligt här i afganaistan. Men sedan kom det fram en läkare till mig och berättade vad det var som egentligen hade hänt.. hon skulle bli bortgift till en äldre man, fast då hade hon försökt stått upp för sig själv och sagt ifrån i protest. Så då hade hennes familj hällt bensin över hennes ben och tänt eld på dom. 
Benen blev så förstörda att dom inte gick att rädda berättade läkaren. Mannen som stod bakom hennes rullstol var anledningen till att hon satt i den.
Om ett tag skrivs flickan ut och då kommer hon att vara död inom tre veckor.. och ja, jag vet att hon egentligen har blivit frisk nu och att hon egentligen inte ska behöva dö.
Men hennes pappa kommer att lämna henne ute någonstans, helt ensam, och låta henne vara där tills hon svälter ihjäl och dör.
Eftersom att hon svek familjen, och det är ingen som vill ha en fru utan ben."
 
 
Det mina kära kamrater, det är sammhället vi lever i idag.
Och nej, sonen som var bror till den flickan..han får då allt bo kvar i familjen och han behöver heller inte vara orolig över att han ska tvingas bli bortgift och sedan hittas död morgonen efter bröllopsnatten.
Varför inte det? Jo för att han har något som dinglar mellan bena på honom.
Och nej feminism handlar inte om att du inte får baka bullar och att inte din man får bygga.
För jo det är klart att du får baka om du vill det, och han får bygga om han vill det.
Utan det handlar om alla kvinnor som får höra att dom inte FÅR  bygga för att dom är just, kvinna.
Och därför anses inte kunna.
Och det handlar om att 97% av alla våldtäks män inte behöver spendera en dag i fängelse.
Det handar om att en vuxen man kan göra sexsistiska övergrepp på flera barn och få två små år i fängelse.
Och vet ni vad, våldtänkter används som vapen i krig.
Och nu kanske ni tänker "jaha men det är ju inte krig här i sverige så varför ska jag bry mig?", jo för att det handlar inte bara om dig och allt kretsar inte alltid om dig, Det handlar om kvinnor i hela världen.
 
 
 
 På alla reklamer om rakhyvlar ,vaxning och fotfilar. Så ser inte du en man som filar fötterna.. för vad gör det om han inte ha bebisrumpe lena fossingar, men tjejer, jo du dom ska vara helt perfekta med filade bebis fötter och rakade ben.
Och jorå, jag filar mina fötter och jag rakar mina ben, men när jag pratar om just den delen så talar inte jag för mig själv utan jag talar för tusentals andra kvinnor där ute.
Och jag personligen vill ha rakade armhålor och om jag skulle fått bestämma över Sebastians kropp skulle jag gärna vilja att dom också lika ofta som mina armhålor var hårfria, men det är dom inte och det är okej.
För jag bestämmer inte över hans kropp precis som inte han eller någon annan bestämmer över min.
 
 
 
 

KOMMENTARER


Namn:
V.I.P?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: